Nyheder

  • 4
  • 2
  • 1

Fra kartoffel til pommes frites: produktionsprocessen

Publiceret den 15/09/2015

Hvert år forarbejder Aviko over 1,7 millioner tons kartofler i sine fabrikker til kartoffelprodukter af høj kvalitet. Vores produkter eksporteres til over 100 lande. Vi har mere end 12 produktionssteder i Europa og Kina. Hver dag spises Aviko-produkter af ti millioner kunder. I vores fabrikker stræber vi efter at opnå et sikkert arbejdsmiljø, optimal kvalitet, de lavest mulige omkostninger og vækst. Før kartoflen forlader vores fabrik i form af pommes frites, er der en masse, der skal gøres. Vi giver dig en kort oversigt over produktionen af vores pommes frites:

1.  Levering, inspektion og sortering af kartoflerne

For at sikre, at slutprodukterne er af den bedst mulige kvalitet, kommer kartofler, der anvendes i produktionen af vores pommes frites, fra udvalgte og testede avlere. Når kartoflerne ankommer i vores fabrikker, bliver de kvalitetskontrolleret.  De sorteres desuden efter størrelse. Så begynder den egentlige forarbejdning.

2. Første vask og dampskrælning af kartoflerne

Efter en omhyggelig udvælgelse bliver kartoflerne vasket, lagt i saltlage og stillet i dampskræller i 5-25 sekunder. Under dampskrælningen stilles kartoflerne i en dampbeholder, hvor trykket hurtigt sænkes, så skrællen eksploderer fra kartoflerne. Dette tager kun et par sekunder.

3. Hydroskæring

Efter vask og skrælning skæres kartoflerne. Et særligt system af knive gør det muligt at skære kartoflerne i den ønskede form og størrelse. Kartoflerne skæres med vandknive, hvilket sikrer, at pommes frites skæres i en regelmæssig form med et minimalt tab af stivelse.

4. Sortering

På dette trin sorteres kartoflerne efter længde. De pommes frites, der ikke opfylder kvalitetsstandarderne, fjernes.  Dernæst kontrolleres pommes fritene for fejl, og hvis de har eksterne pletter, fjernes de også.  Takket være vores komplekse system af kameraer og avanceret teknologi, spildes højst 1 % af produktet af god kvalitet.

5. Blanchering og tørring

Efter sortering er det tid til at blanchere og tørre pommes fritene. Blanchering indebærer kort kogning af kartoflerne. Vandtemperaturen når aldrig 100 °C under blanchering. Inden de stilles i ovnen, tørres de blancherede pommes frites i tørrerummet.

6. Forstegning

Forstegning afgør, hvor sprøde pommes fritene bliver, og hvilken farve de får. Vores pommes frites forsteges udelukkende i vegetabilske olier. Der holdes konstant øje med temperaturen og stegetiden for at sikre den bedst mulige kvalitet.

7. Nedkøling og nedfrysning af pommes frites

Efter forstegning afkøles pommes fritene i frysetunnelen. Dette trin kommer før dybfrysningen af pommes fritene. For at skåne pommes fritenes struktur tager dybfrysningen ca. 12 minutter. Vores dybfrosne pommes frites fryses ned til en temperatur på -40 °C.

8. Emballering af pommes fritene og levering til vores kunder

Nu er pommes fritene klar til at blive leveret til vores kunder over hele verden. Dette kan være butikker, hoteller, restauranter, cafeterier, fastfood-restauranter og så videre. Derfra ender de på kundernes tallerkener. For at sikre den højeste kvalitet fra start til slut af produktionsprocessen bliver vores produkter distribueret i specielle kølevogne, hvor temperaturen holdes på -18 °C.

Husk at se vores video: Fra kartofler til pommes frites.

Vil du vide mere om produktionsprocessen af vores pommes frites? Er du interesseret i vores kartoffelprodukter, eller vil du gerne have flere oplysninger? Kontakt os, hvis du har spørgsmål.

Frompotatoestofries