Nyheder

  • Aviko Quality

Ofte stillede spørgsmål: Aviko og kvalitet

Publiceret den 10/09/2015

Hemmeligheden bag kvaliteten af vores kartoffelprodukter Aviko garanterer dig kartoffelprodukter af den højeste kvalitet. Vi har en passion for kartofler. Vi stræber altid efter det bedste. Aviko har over 50 års viden og erfaring i kartoffelindustrien, og vores viden om kartofler bliver ved med at vokse. Derfor garanterer vi dig, at du som professionel kok altid kan servere kartoffelprodukter af den højeste kvalitet til dine gæster. I denne blog vil vi gerne svare på ofte stillede spørgsmål om kvaliteten af vores kartoffelprodukter.

Sp.: Hvordan garanterer Aviko, at det er de bedste kartofler, der bliver brugt?
Sv.: Vi holder fingeren på pulsen: Kvalitet begynder ikke først, når kartoflerne ankommer, så vi sikrer os, at vi bruger de bedst mulige kartofler. Dyrkning af kartofler er det første skridt i vores produktionsproces. Jo bedre råmateriale, jo bedre slutprodukt. Vi bruger kun de bedste kartofler, der dyrkes i den bedst egnede type jord. Aviko er et selskab af og for landmænd - det blev grundlagt af nogle få landmænd.

Sp.:Hvordan kontrollerer Aviko kvaliteten af de kartofler, der forarbejdes?
Sv.: I løbet af vækstsæsonen tages der prøver fra marken for at få en tidlig idé om kvaliteten af den kommende høst. Denne kvalitetsanalyse foretages løbende under høst- og opbevaringssæsonen med henblik på at overvåge råvarens kvalitet.

Vi investerer aktivt i vejledning af vores landmænd, bl.a. ved at afholde seminarer med aktuelle emner relateret til dyrkning, opbevaring og kvalitet. Vores agronomiafdeling beskæftiger sig med afprøvning af nye kartoffelsorter og tilpassede teknikker.

Sp.: Hvordan garanterer Aviko kvaliteten under produktionsprocessen?
Sv.: Hele Avikos produktionsproces opfylder de strengeste krav - fra produktudvikling og indkøb til produktion, logistik og kvalitetssikring. Når kartoflerne ankommer til vores fabrikker, bliver de kvalitetskontrolleret. Kartofler, der ikke opfylder kvalitetsstandarderne, fjernes fra produktionsprocessen. Kartoflerne gennemgår kvalitetskontroller på hvert trin i produktionsprocessen: sortering, blanchering, tørring og efter forstegning. Hvert trin i produktionsprocessen følges meget tæt og forbedres efter behov. De råmaterialer og forbrugsvarer, vi anvender til vores kartoffelprodukter, kan spores helt tilbage til deres oprindelsessted. Fødevaresikkerheden er afgørende under dyrkning, opbevaring og transport af alle kartofler, der forarbejdes af Aviko.

Sp.: Hvilke certifikater har Aviko?
Sv.: Vi har iværksat et system af høj kvalitet og tilknyttede certifikater. Det betyder, at du kan være sikker på, at vores kartoffelprodukter opfylder alle forventninger, og eventuelle tab begrænses til et absolut minimum.

ISO 14001

Aviko udfører sine aktiviteter i henhold til standarderne for effektiv miljøledelse. Derfor er flere af vores fabrikker certificeret i henhold til ISO 14001. Det betyder, at vi kontrollerer alle de faktorer, som direkte eller indirekte har indvirkning på miljøet, såsom energi, vand, lugt, støj og affald.

BRC og IFS

Aviko opfylder yderligere strenge krav til kvalitet og fødevaresikkerhed fra samvirket af europæiske detailhandelorganisationer i Storbritannien, Tyskland og Frankrig. Aviko har derfor IFS Food-certifikatet (International Featured Standards). Aviko-fabrikker, der leverer til britiske forhandlere, har også BRC-certifikatet (British Retail Consortium).

Så hvad er vores hemmelighed?
Passion. Ansporet af vores passion for kartofler arbejder vi hver dag hårdt på at opfinde og udvikle banebrydende innovationer inden for kartoffelprodukter.Vores mål har i over 50 år været at skabe værdi fra kartofler, så du kan servere de bedste og lækreste kartoffelprodukter for dine kunder.

Vi ønsker altid at inspirere til mere, så vi kan lide at holde tæt kontakt med dig og inspirere dig med vores kartoffelprodukter og opskrifter. Har du flere spørgsmål vedrørende kvaliteten af vores kartofler? Skriv til os.