Nyheder

  • etagaire_14_14_kreukel_7_7_steakhouse_1a[1]
  • frites_rolletjes_amuse_7_7_1a[1]
  • Sushi

Pomfritter på en helt ny måde – pomfritter anno 2016

Publiceret den 06/07/2016

Der er en vis fun-faktor forbundet med pomfritter. Og det er derfor, de blevet en del af snackkulturen verden over. Enhver snackbar med respekt for sig selv må selvfølgelig ikke mangle disse gyldne kartoffelstave på menukortet – de er en ægte klassiker. Men også på restaurant og café er pomfritter en af de mest populære former for tilbehør.

Pomfritter er dog ikke bare pomfritter. I denne artikel kan du læse om nogle af de mere specielle premium-pomfritter, som overrasker og vækker begejstring med deres smag og udseende. Se også vores video med en masse gode om temaet Pomfritter på 50 måder.

Pomfritternes oprindelse

Men hvor kommer pomfritterne egentlig fra? Denne klassiske snack har efterhånden rigtigt mange år på bagen og kan med rette betegnes som snackkulturens "grand old man". Det hele startede i år 1830 i Belgien. Ifølge overleveringen elskede borgerne i byen Mons små friturestegte fisk. Om vinteren, når vandet var frosset til is, måtte de dog undvære deres elskede snack. Det var dér, at idéen til at fritere aflange kartoffelstykker i stedet for fisk så dagens lys[1].

Nyfortolkning af den lækre, friske pomfrit

Tendensen peger som tidligere nævnt på autenticitet. Også street food -tendens har gjort sit indtog på gastronomihimlen. Folk vil have autentiske retter tilberedt af friske råvarer. Og hvad er mere autentisk end frisklavede pomfritter?

Hos Aviko kan vi tilbyde et utal af friske pomfritter og premium-pomfritter i forskellige autentiske smagsvarianter. Nedenfor præsenterer vi en række pomfrit-tendenser og nogle af vores lækre premium-pomfritter.

Pomfrit-tendens #1: Pomfritter med skræl

I overensstemmelse med autenticitetstendensen skal pomfritterne selvfølgelig serveres med skræl  - mere autentisk bliver det ikke. Ja, hvorfor skulle man da også undvære den lækre kartoffelskræl? Skrællede, tynde pomfritter hører fortiden til. I dag vil vi have friske, tykke, rustikke pomfritter med skræl. Og tendensen for pomfritter, snackklassikeren over dem alle, går også hen imod en mere frisk og naturlig smag.

Ren natur - det er, hvad man får med de sprøde  Country Cooking Pure & Rustic Fries. Disse autentiske og rustikke friske pomfritter med skræl er en sand fryd for øjet. Både hvad smagen og udseendet angår, adskiller disse  premium-pomfritter sig i høj grad fra den konventionelle pomfrit. Kombiner disse friske pomfritter med en lækker dip for en autentisk ret, og udnyt de nye muligheder, de giver inden for gastronomiens verden - om det så er i snackbaren, i street food-vognen eller på restauranten.

Pomfrit-tendens #2: Pomfritter i nye klæder - sweet potato-fritter

Den ultimative pomfrit-tendens anno 2016 må være pomfritter af søde kartofler, også kaldet Sweet Potato Fries. Som navnet antyder, fremstilles de af søde kartofler i stedet for almindelige kartofler. Og navnet siger også allerede noget om smagen: Sweet potato-fritter har en sød, men alligevel fyldig smag[2]. Sweet potatoes er dog ikke blot en slags søde kartofler: De tilhører ikke som den konventionelle kartoffel natskyggefamilien, men derimod snerlefamilien[3]. Derudover har de helt andre indholdsstoffer. Den søde kartoffel er et sundt alternativ. Den indeholder nemlig dobbelt så mange fibre som den almindelige kartoffel[4].

En ægte, ny smagsoplevelse og en fryd for øjet - også vi kan tilbyde dybfrosne  Sweet Potato Fries i vores sortiment. Den orange farve sørger for variation på tallerkenen og vækker gæsternes nysgerrighed. Både som fingermad, tilbehør, appetizer  eller hovedret er vores dybfrosne Sweet Potato Fries et eksempel på den autentiske foodtrend 2016, der ikke er til at komme udenom.  

Pomfrit-tendens #3: Sprød crunch

Det er ikke blot smagen, det kommer an på ved pomfritter - de skal også være sprøde. Vi spiser dog ikke kun med øjnene - vi spiser også med ørerne . Lyden af en sprød pomfrit, der knaser mellem tænderne, får pomfritterne til at synes endnu mere friske.

Også SuperCrunch frites 7 mm fra Aviko sørger for ekstra sprødhed. Disse premium-pomfritter giver en særligt sprød oplevelse for øjne og ører. De gyldne pomfritter er utrolig sprøde og sikrer en høj grad af genkendelse. Derudover overbeviser de med en længere holdingtime, idet SuperCrunch Frites forbliver sprøde og varme i længere tid.

Hold dig opdateret inden for madtendenser

Vil du også fremover opdateres om de nyeste madtendenser? Tilmeld dig vores  nyhedsbrev.

Interesserer du dig for vores pomfritter? Du er velkommen til at kontakte os. Vi hjælper dig gerne videre. Du er selvfølgelig også velkommen til at bestille en smagsprøve.

Kilder:
[1]: http://www.rewirpower.de/home/unterhaltung/essentrinken/geschichte_der_pommes.html
[2]: https://www.gruber-ernaehrung.ch/suesskartoffel-pommes-aus-dem-backofen/
[3]: http://www.eat-the-world.com/blog/suesskartoffel-pommes-geschmackvoll-und-gesund/
[4]:https://www.gruber-ernaehrung.ch/suesskartoffel-pommes-aus-dem-backofen/