About Aviko left About Aviko right
  • About Aviko middle
    Om Aviko

Aviko har skabt værdi fra kartofler i over 50 år og er siden stiftelsen i 1962 vokset til at indtage en førende stilling på det europæiske marked for ferske, frosne og tørrede kartoffelprodukter. Aviko er også blandt verdens fire største virksomheder inden for forarbejdning af kartofler. Avikos finansielle grundlag er den hollandske virksomhed Royal Cosun, der har en årlig omsætning på 1,9 mia. euro. Det gør det muligt for os at investere i vores stadige vækst.

Royal Cosun

Aviko er en del af Royal Cosun - en virksomhed med over 100 års erfaring i forarbejdning af landbrugsprodukter til fødevarer og ingredienser. Med kendte navne som Suiker Unie, Van Gilse og Aviko forsyner denne brugsforening både fødevareindustrien og restaurations- og detailbranchen.

Royal Cosun har i alt ca. 10.000 medlemmer/aktionærer og over 4.000 ansatte. Royal Cosun lægger stor vægt på virksomhedens samfundsansvar.

Læs mere om Royal Cosun

Aviko-gruppen består af to afdelinger:

Aviko Potato

Aviko Potato er den største afdeling i Aviko-gruppen. Den beskæftiger sig med produktionen og salget af kartoffelprodukter. Det dækker hele processen "fra jord til bord": kartoflerne købes af vores egen Aviko Potato-indkøbsafdeling og forarbejdes derefter til kølede eller frosne kartoffelprodukter på en af vores 12 fabrikker i Europa.

Læs mere om Aviko Potato

Aviko Rixona

Den anden afdeling, Aviko Rixona, beskæftiger sig udelukkende med produkter af tørrede kartofler. I denne afdeling forarbejdes kartoflerne til kartoffelmos, som tørres og derefter efter opskrift forarbejdes til flager og pulver.

Læs mere om Aviko Rixona