En fremragende kartoffel opfylder følgende kriterier:
- Den skal have en god form og længde.
- Den skal have en god fordeling af tørstof.
- Den indeholder ikke sukker, der bliver brunt.
- Den har ikke tendens til grå misfarvninger.
- Den har ingen sygdomme eller fejl.
Forskellige kartoffelsorter
Aviko anvender en række kartoffelsorter for at sikre ensartet høj kvalitet. Hver kartoffelart har sine egne egenskaber, så Aviko ser på smag, konsistens og tilberedelse, før det besluttes, hvilken der er den mest velegnede til et givet produkt. Under udvælgelsen tager vi højde for, hvilke behov og ønsker du har som kunde, men vi ser også på den "lokale" smag, skærestørrelsen, kødfarven, konsistensen og farven under tilberedningen.
Eksterne påvirkninger
Aviko bruger forskellige typer kartofler til at opfylde behovene i forskellige markedssegmenter verden over. Fastfood-restauranter foretrækker for eksempel kartofler med en hvid kødfarve, så for dette marked og for lande, der kræver hvid kødfarve, er sorterne Innovator og Markies de mest velegnede.
Tilgængelighed
Ikke alle kartofler fås hele året rundt. Den nye sæson begynder således med sorter som Première (navnet siger det hele) og Fontane, mens Agria og Victoria er velegnede til lang opbevaring og kan holde indtil juni/juli det følgende år.