Every crop is different left - Harvest1 Every crop is different right - Potato conveyor
  • Every crop is different middle - Potatofield2
    Kartoflen: Hver afgrøde er forskellig

Kartoflen: Hver afgrøde er forskellig

  • Aardappelveld

Kartoflers kvalitet varierer med vækstsæson. Det er trods alt et naturprodukt! Under produktionsprocessen kan mange parametre justeres, så selv når afgrøden har været udsat for ekstreme vejrforhold, kan Aviko garantere et slutprodukt af enestående kvalitet.

Små knolde

I et år med tilstrækkeligt fugtige vækstbetingelser under plantning dannes der flere knolde end gennemsnitligt. Hvis afgrøden så modner tidligt, kan knoldene forblive meget små, og det er gunstigt for produkter som kartoffelbåde og kartoffelskiver.

Lange, store knolde

Hvis vejret under plantningen er tørt, kan antallet af knolde falde, hvilket resulterer i færre sunde knolde. Når vækstbetingelserne forbedres efter den tørre periode, kan de resterende knolde vokse sig lange og store, hvilket giver kartofler, der er perfekte til pommes frites af enestående kvalitet.

Tørstofindhold

I et år med meget regn og lidt solskin, især i den sidste del af vækstsæsonen, vil det gennemsnitlige tørstofindhold være meget lavt. For meget fugt fordamper i produktionsprocessen, så der kun er lidt kartoffel tilbage. Det betyder, at udbyttet af denne afgrøde er lavt, og slutproduktets konsistens bliver også påvirket.

Højt indhold af stivelse

Et højt indhold af stivelse er resultatet af en meget solrig vækstsæson. Når knoldene indeholder for meget stivelse, og jordens kaliumindhold er moderat, får kartoflerne nemt mærker. Dette kan resultere i mange fejl og kan i sidste ende føre til problemer med slutproduktet, herunder en kortere holdbarhed. Slutproduktets kvalitet forringes også hurtigere, og kartoflerne har en tendens til at spire hurtigt.