Tilberedning
Fjern toppen af æggene med en æggeåbner. Hæld æggene ud, og gem blommerne, mens du hælder æggehvide op i en skål. Læg blommerne på en ske hver. Skyl æggeskallerne, og lad dem tørre i et varmeskab eller i ovnen ved lav varme. Hæld en teske skinke eller laks i hver æggeskal, og hæld en blomme oveni. Tilsæt lidt hakket hvid eller grøn asparges, og stil i køleskabet indtil serveringen.
Tilberedning af kartoffelskum
Vej den nødvendige mængde Aviko-kartoffelmos, og tø den op i en stålskål. Varm piskefløde, den nødvendige mængde fond og smør op i en gryde, rør kartoffelmos i, og hæld blandingen gennem en sigte. Smag til med salt og peber. Hæld op i en halvliters sifonflaske ved hjælp af en tragt. Sæt en patron i, ryst nogle gange, og stil i et vandbad på maks. 70 °C.
Anretning
Stil æggene i ovn ved 150 °C i 10 minutter, til blommerne er blødkogt (svarende til et 4-minutters æg). Anret i en pæn skål med havsalt, og garner med varmt kartoffelskum. Fyld safranskum i æggene med laks, og skum au naturel i æggene med skinke. Garner med bredbladet persille eller grønne asparges.