Tilberedning
Tranebær-chutney
Vask tranebærrene, og lad dem dryppe af. Skræl pærerne, og skær dem i tern sammen med skalotteløgene. Opvarm 40 ml rapsolie i en gryde, og svits skalotteløgene, til de bliver klare. Tilsæt tranebærrene, og svits dem med. Tilsæt til sidst pærerne, og svits lidt længere. Tilsæt 80 ml hvidvinseddike, 200 ml vand og det brune sukker, og smag til med salt. Lad det hele koge ned uden låg ved svag varme i ca. 15 minutter.
Kalvespyd
Skær kalvefileten i 30 små medailloner a 30 g. Skær spækket
i 20 skiver a 20 g. Skær peberfrugterne og løgene i 20 stk.
hver.
Sæt det hele på spyddene på skift, idet du starter og slutter med
kalvefilet. Drys groftkværnet peber over spyddene, og steg
dem, så længe det ønskes. Bag Home Made Style
kartoffelgratiner i kombidampovnen ved 175 °C i ca. 17 min.