Kartoffel-fennikel-quicher med gedeost

  • Kartoffel-Fenchel-Quiches mit Ziegenkäse

Kartoffel-fennikel-quicher med gedeost

Tilberedning

Karamelliseret fennikel

Vask fennikelknoldene, og skær dem vandret i ca. 1 cm tykke skiver. Varm smør og olivenolie op, og steg fennikelskiverne på begge sider, til de bliver gyldenbrune. Drys rørsukker og fennikelfrø hen over skiverne, og karamelliser dem. Smag til med revet citronskal, sort peber og havsalt. Tilberedning quicher Læg to lag filodej på 20 x 20 cm i et passende fad. Hak den karamelliserede fennikel meget fint, og øs en stor spiseske op pr. quiche. Læg en skive gedeost på, og slut af med en frossen kartoffelgratin Home Made Style fra Aviko. Bind om med snor. Stil i fryseren, til du skal bruge dem igen.

Høvlet fennikel

Vask fennikelknolden, og fjern evt. stykker med pletter. Halver på langs, og høvl med en japansk mandolin, eller skær i meget tynde skiver med en skæremaskine. Kom den høvlede fennikel i en høj skål, og tilsæt ca. en teske appelsinskal. Smag til med appelsinskal, olivenolie, Maldonsalt og malede korianderfrø. Korianderen giver retten citrusovertoner og pifter den lidt mere op.

Anret

Bag kartoffelquicher ved 165 °C, til fyldet er varmt, og filodejen er sprød. Pynt quicherne med den høvlede fennikel, og servér straks.